E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-2718 55 49
E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-2718 55 49

Koorcafé

Koorcafé

03jun10:3012:30KoorcaféWorkshop Storytelling 'constructief bouwen aan eigen verhalen' i.s.m KBZON

Details

Op zaterdag 3 juni vindt het Koorcafé plaats. Dit een online evenement. In nauwe samenwerking met KBZON organiseert iedere 6 à 8 weken het koorcafé. Om zo aan koorbesturen gelegenheid om elkaar (online) te ontmoeten, om ervaringen en tips uit te wisselen, maar ook om vragen te stellen aan KBZON en Maestro.

Ditmaal als thema ‘Het koor als oefenplaats voor Ubuntu. Deelname is gratis, graag wel vooraf even aanmelden via de button Aanmelden Koorcafé hieronder.

Een koor is een kleine gemeenschap die in essentie uit is op harmonie, want alleen zó kan het koor een koor zijn. Maar ook koorwerk is mensenwerk, dus gaat het wel eens mis tussen mensen en is de harmonie in gevaar. Tijdens dit Koorcafé houdt koordirigent Wilko Brouwers een inleiding met als titel “Het koor als oefenplaats voor Ubuntu”.

Ubuntu is de Afrikaanse filosofie van de onderlinge verbondenheid van de mensheid, van saamhorigheid. Door elkaar ruimte te geven en goed naar elkaar te luisteren, mengen de verschillende stemmen in een koor uiteindelijk tot één prachtige klank.

Na een korte introductie gaat Wilko met de deelnemers in gesprek over uitgangspunten, knelpunten en oplossingen. Wat wordt in een situatie van optimale samenwerking van koorzangers, koorbestuurders en koordirigenten verwacht? En zijn zij zich allemaal voldoende van deze verwachtingen bewust?

Locatie Koorcafé:  Zangstudio LokaalZes, Voltstraat 34, Tilburg

Deelname aan dit koorcafé is geheel gratis

Inschrijven? mail info@stichtingmaestro.nl

more

Time

3 juni 2023 10:30 - 12:30(GMT-11:00)

Locatie

Zangstudio LokaalZes Tilburg

Voltstraat 34, Tilburg

Andere agendapunten

Get Directions