Email: info@stichtingmaestro.nl | Telefoon: 06-28 67 28 11

Atelier – Margot van Laack (Wat helpt de koorzanger – of juist niet?!)

7 december 2019

Tijd: 10.00 - 12.30 uur

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Wat zijn goede inzingoefeningen ter voorbereiding van je repetitie of concert? Hoe blijf je met volledige aandacht (mindfulness) bij jouw zangstem en het studeren? Wat doe je als je stem het even minder goed doet? Hoe kun je Lax Vox inzetten als onderhoudsbeurt voor je stem? Aan de hand van aansprekend en toepasselijk (koor)repertoire breng je de theorie snel in de praktijk!

Voor koorzangers en dirigenten 

Kosten:
€ 37,50 / €35,-

Atelier & Masterclass: Juliette Dumoré (CVT & EVTS)

11 januari 2020

Tijd: Atelier 10.30 – 12.30 uur; Masterclass 13.30 – 17.00 uur (2x kwartier pauze)

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Lekker praktisch, veel zelf doen, en veel lachen. Deze workshop past perfect in de voorbereiding op de voorronde van het Nederland Koorfestival (NK), die op 1 februari in Tilburg gehouden wordt!

De workshop is bedoeld voor dirigenten en koorzangers die de mogelijkheden van hun zangstem verder willen uitbreiden. 

Programma:
In de ochtend, tijdens het Atelier, is er plek voor maximaal 50 deelnemers, zodat is er ook ruimte is voor persoonlijke vragen. Met dirigent en zangcoach Juliette Dumoré onderzoeken we de stemtechnieken die je gebruikt om een jazz-, pop- of gospelsoud te krijgen, of juist klassiek. Al zingend ervaar je wat er allemaal mogelijk is met jouw stem, en hoe je dit verder kunt ontwikkelen.
In de middag tijdens de Masterclass, biedt Maestro aan maximaal 3 koren de gelegenheid om samen met Juliette te werken aan hun koorklank. Aan de hand van je eigen repertoire werk je aan elementen als zuiverheid, balans, articulatie, blending etc. Ook kun je als koor zelf aangeven waar je graag aan wilt werken. Denk bijvoorbeeld aan vragen uit de praktijk zoals:

  • Wat die je als een koor zakt?
  • Wat doe je als een koor schreeuwt, als het hard zingt?
  • Hoe voorkom je dat er bij hoge noten geknepen, en bij lage noten gedrukt wordt?
  • Wat als er niet genoeg adem/energie is?

Kosten:
ochtend: € 37,50 / € 35,-
Deelnemers aan het ochtendprogramma die ook de middag willen meemaken betalen € 70 voor de hele dag.
Deelnemende koren betalen (ongeacht het aantal koorleden) € 125 voor het middagprogramma.

Atelier: Ruben de Grauw (De dirigent als expressiemotor – hoe je koor jouw muzikale verhaal vertelt)

8 februari 2020

Tijd: 10.00 - 13.00 uur

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Je kunt je als dirigent op vele manieren ontwikkelen: les nemen, literatuur bestuderen, een eigen koor dirigeren. Vaak kun je echter tijdens je lessen geen situatie met een koor nabootsen, en kun je bij je eigen koor niet zo makkelijk aan de slag met je eigen ontwikkelmogelijkheden. Vandaar een ochtend lang de mogelijkheid om te repeteren met Cappella ex Occasione o.l.v Ruben de Grauw!

Deze workshop is geschikt voor dirigenten van alle verschillende niveaus (als toehoorder en als deelnemer).

Programma:
Docent Ruben de Grauw nodigt je uit om het koor zó te laten klinken als jij dat graag wilt, en volgt daarbij twee sporen. Allereerst: hoe vertaal je jouw muzikale verhaal in non-verbale (dirigeer)gebaren zodat het koor dit vertaalt in het zingen. En in de tweede plaats: welke repetitietechnieken kun je gebruiken om tot een nog mooier klinkend resultaat te komen?

Over het koor:
Cappella ex Occasione (CEO) is een kamerkoor uit Breda dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het brengt voornamelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, uitvoering en de interpretatie van de muziek. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder leiding van Ruben de Grauw, is goed voorbereid en kent alle noten. Voor jou als dirigent dus de kans om te werken aan koorklank, expressie, dictie, zuiverheid etc. Zie ook: www.cappellaexoccasione.nl.

Kosten:
€ 37,50 / € 35,-

Atelier & Masterclass: Bianca van Dreumel (koorregie)

7 maart 2020

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Streven naar perfectie leidt soms tot frustratie, waardoor je vaak het tegenovergestelde bereikt. In deze workshop ervaar je dat succes juist in de kleine dingen zit, kleine dingen die een groot effect hebben op de weg naar vertrouwen, en daardoor ook op de weg naar succes.

Voor iedereen die zelf actief bezig is met koorregie / choreografie, of hier meer van wil weten.

Programma:    
In de ochtend (10.00 – 12.30 uur; maximaal 12 deelnemers) verkennen we wat ‘succes’ voor iedereen afzonderlijk betekent en hoe dat succes er uitziet tijdens een kooroptreden. Hoe ziet het perfecte kooroptreden er voor jou uit? Wat moet je koor en wat moet jij zelf kunnen om dit voor elkaar te krijgen? Je gaat het ervaren, door een uur met fysieke werkvormen aan slag te gaan, en door het opbouwen van focus en vertrouwen. Aan het eind van de ochtend maak je je eigen stappenplan: waar ga je als eerste aan werken de komende weken, hoe pak je het aan en wanneer heb je je succes bereikt?

In de middag (13.15 – 16.00) verzorgt Bianca een Masterclass voor maximaal 2 koren met een specifieke leervraag op het gebied van koorregie of podiumpresentatie. Als deelnemer uit de ochtend-workshop word je uitgenodigd om hierbij een actieve rol te spelen, en zo het geleerde meteen in de praktijk te brengen. 

Kosten:             
€ 70 voor individuele deelnemers
Deelnemende koren betalen (ongeacht het aantal koorleden) € 125 voor het middagprogramma.

Atelier: Rohan Poldervaart (Vocal leadership)

4 april 2020

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Meer informatie volgt!

Atelier: Kinderkoor

13 juni 2020

Tijd: 10.00 - 12.30 uur

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

De invulling van dit Atelier wordt zo spoedig mogelijk nader bekend gemaakt!

Voor kinderkoordirigenten van alle niveau’s

Kosten:
€ 37,50 / € 35,-