E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-2718 55 49
E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-2718 55 49

Kinderkoor Atelier 27 februari

Kinderkoor Atelier 27 februari

27feb11:0012:15Kinderkoor Atelier 27 februari

Details

In 2021 biedt Maestro een gloednieuwe serie online bijeenkomsten voor kinderkoorleiders. Interessant voor dirigenten, groepsleerkrachten en andere geïnteresseerden die behoefte hebben aan praktisch toepasbare inspiratie, advies en informatie over het zingen met (groepen) kinderen. We plannen in het komende jaar 8 interactieve sessies van 75 minuten op zaterdagochtend, steeds met een vaste opbouw:
– Inzingen & warming-up
– Behandelen van een of twee liederen, inclusief bespreken en uitproberen van bijpassende werkvormen
– Welke interessante nieuwe boeken en andere publicaties zijn er verschenen
– Ruimte voor het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen uit je eigen praktijk
Naast kinderkoorspecialisten Peggy Hegeman en Mariette Effing worden ook gastdocenten uitgenodigd.
Elke sessie wordt zo praktisch mogelijk ingevuld: veel samen doen en weinig ‘vergaderen’. Er wordt gebruik gemaakt van het programma Zoom.
Op zaterdag 27 februari is Ilona de Kievit gastdocente.

“Mijn naam is Ilona van Grondelle-de Kievit en ik ben zangpedagoog van beroep. Naast deze studie heb ik een paar jaar in Duitsland gestudeerd bij Prof Dr J Pahn om zijn Nasaleermethode onder de knie te krijgen. Met diploma A,B en C op zak mag ik mij Stemtherapeute in deze methode noemen. Als stemtherapeute ben ik gediplomeerd om (ook) met stemproblemen te werken. Dit gaat meestal wel in combinatie met een bezoek aan de KNO-arts. Samenwerken op dit gebied vind ik erg belangrijk en heb daarom ook vele malen bij verschillende KNO-artsen meegelopen om kennis op te doen. In Zwijndrecht  heb mijn eigen praktijk “Vocalogic” met ongeveer 30 leerlingen.  Goed en verantwoord  stemgebruik doorgeven aan mijn leerlingen en koorleden is voor mij mijn levensdoel. Gebaseerd op 3 belangrijke pijlers geef ik door wat ik door de jaren heen ontdekt hebt.

Naast de B-Cursus van de KTC heb ik in 2016-2017 ook nog een jaar koordirectie bij Louis Buskens in Tilburg gestudeerd. Naast mijn eigen praktijk ben ik koordirigent van 5 koren:

Gemengd koor Nova Voce, Gospelkoor Jesslyn, Jounique, Belle Chorale en CKM Excelsior.

Coaching is mijn passie, mijn passie is mij hobby en mijn hobby is…..liefde voor de stem!”

Aanmelden of meer informatie: inschrijfformulier
Na inschrijving ontvang je een ZOOM link voor de sessie.
De volgende sessies zijn gepland op
10 april,
22 mei,
26 juni,
18 september,
16 oktober
20 november.
Kosten voor deelname bedragen € 12,50 per persoon per sessie. Bij aanmelding voor alle 8 ateliers ineens geldt een korting van 10%. Je betaalt dan € 90,- in plaats van € 100,-.

more

Time

27 februari 2021 11:00 - 12:15(GMT+00:00)