E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-2718 55 49
E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-2718 55 49

In de Gloria – Wishful Singing

In de Gloria - Wishful Singing

12feb15:0016:00In de Gloria - Wishful Singing1000 jaar spirituele muziek - Trudokerk Helmond - kaarten € 17,50

Details

1000 jaar spirituele muziek!

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman.

De afgelopen jaren betoverden de zangeressen van Wishful Singing hun publiek met met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In samenwerking met Herman Finkers – een groot pleitbezorger van deze muziek – zong Wishful Singing de Missa en Vespers in Mysterium en bracht de cd In Mysterium uit.

Wishful Singing zingt contemplatieve en energieke kerkmuziek en verkent zo de wortels van de vroege meerstemmigheid, die haar oorsprong vindt in het gregoriaanse gezang Ut queant laxis. Meer dan acht eeuwen muziek komen voorbij. Het programma beslaat een breed spectrum: van gregoriaanse en Byzantijnse gezangen uit de middeleeuwen tot close harmony en muziek van hedendaagse componisten als Ola Gjeilo en Duruflé. Naast kerkmuziek zingt het ensemble ook repertoire dat geïnspireerd is door de natuur.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

more

Time

12 februari 2023 15:00 - 16:00(GMT-11:00)

Locatie

Trudokerk

Dorpstraat 34

Andere agendapunten

Get Directions