E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-513 99 832
E: info@stichtingmaestro.nl | T: 06-513 99 832
Bekijk hier dirigenten vacatures in Brabant

Koor zoekt....Dirigent

Heb je interesse in één van deze vacatures, neem contact met ons op via info@stichtingmaestro.nl, dan brengen we je in contact met het koor.
 
28 juli 2022
Koor de Sing Song Zangers uit Udenhout zoekt een dirigent die de taak samen met de huidige dirigent wil gaan dragen. Het koor bestaat uit ruim 40 koorleden met een verstandelijke beperking dat ondersteund wordt door 8 vrijwilligers plus een pianist en een dirigent.
Het koor repeteert elke dinsdagavond van 19.00 tot en met 20.15 uur in de kapel van ASVZ-locatie Vincentius.
Het repertoire bestaat uit zo’n 150 liedjes, jongerenkoor liedjes, eenvoudige liedjes, populaire liedjes. Het koor heeft een jaar geleden een dubbel-CD opgenomen met kerk- en populaire liedjes. Een keer in de vier of zes weken verzorgt het koor de zang tijdens een viering in de kapel op zaterdag. Graag gaat het koor wel eens buiten de deur zingen. Affiniteit met de doelgroep is belangrijk samen met een goed gevoel voor muziek. Meer info? Mail  Liesbeth Doppen ldoppen@asvz.nl

28 juli 2022
Koor La Jeunesse zoekt een nieuwe dirigent. Koor La Jeunesse is 52 jaar jong en heeft 40 leden (waarvan 6 bassen, 6 tenoren, 12 alten en 16 sopranen) met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar. Ze repeteren op donderdagavond van 20:00 – 22:00 uur in de Gildenbond aan de Mgr. Völkerstraat 3 in Kaatsheuvel.La Jeunesse wordt tijdens repetities en concerten, muzikaal ondersteunt door een pianiste. De koorwerken zijn voornamelijk Engelstalig, Gospel, Afrikaanse teksten, klanken en ritmes, als ook Close Harmony en Pop (hedendaags en klassiekers). La Jeunesse verzorgt optredens, waarbij bij grote regelmaat uit het hoofd wordt gezongen. De voorkeur gaat uit naar een enthousiaste dirigent(e) uit de regio, met een open en stimulerende instelling en een eigen persoonlijke inbreng. Daarnaast is onze best passende en ideale dirigent een teamspeler die in overleg met de muziekcommissie verantwoordelijkheid neemt voor elke presentatie van het koor. meer info vind je op www.koorlajeunesse.nl
 
27 juli 2022

Popkoor Lanara zoekt een nieuwe dirigent. Ze zijn een enthousiast, meerstemmig, gemengd koor uit Heeze. Ruim 25 jaar zingen ze met veel plezier en overgave tijdens de repetities en diverse optredens. Het eigen 4-koppig combo, bestaande uit piano, drums, slag- en basgitaar, begeleidt alle optredens van het koor. De bijpassende choreografie maakt van de concerten een dynamisch geheel. Enthousiasme en het plezier in samen zingen en muziek maken staan bij dit koor centraal. Daarnaast streven ze ernaar om op termijn zonder map te zingen, de choreografie uit te breiden en als popkoor te vernieuwen, zodat ze meer jonge leden aan ons kunnen binden. Het repertoire laat zich het best omschrijven als “top 2000 muziek” en varieert van Amy Winehouse en Adele tot Pink en Queen. Ze repeteren elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur in Dorpshuis ’t Perron in Heeze.   Hier is ook ruimte voor gezelligheid tijdens “de 3e helft”.Diploma koordirectie is gewenst, of gelijkwaardig niveau. Pianospel is een pré. Meer info?mail naar secretariaat@lanara.nl.

 
 
 
 
 
 
1 juni 2022

Zanggroep Stijlloos uit Breda en zoekt een nieuwe dirigent. Het koor bestaat uit ongeveer 20 leden, waarvan 5 mannen. Ze repeteren iedere vrijdagavond van 20.15-22.15 uur in Breda, op loopafstand van het Centraal Station. Het repertoire varieert van Jazz tot Hymnes, naar Afrikaans en via Pop ook naar licht Klassiek.
Ze zingen meestal met 5 partijen. Men zegt dat we mooi klinken samen… Als Dirigent ligt hier een interessante uitdaging voor je waarin je de ruimte krijgt om jezelf in vele muzikale richtingen verder te ontwikkelen.
We zoeken een dirigent met een gedegen muzikale achtergrond, bijvoorbeeld een conservatoriumopleiding voor docent muziek/koordirectie. Ben je nog studerende hiervoor of heb je een vergelijkbaar niveau door ervaring, dan is een match wat ons betreft ook mogelijk! Meer info? https://www.zanggroepstijlloos.nl/over-ons/de-dirigent  

 
7 mei 2022
Mannenkoor Voice-Male uit Bennekom is op zoek naar een nieuwe dirigent voor na de zomervakantie van dit jaar. Het mannenkoor bestaat uit gemotiveerde leden met een goede stemverhouding en heeft de ambitie om uit te breiden. Het koor is laagdrempelig met een gemengd repertoire van licht klassiek tot Nederlandstalig, zoals ook te zien is op de website van het koor www.voicemale.nl. De voorkeur gaat uit naar een enthousiaste dirigent(e) uit de regio, met een open en stimulerende instelling en een eigen netwerk. De dirigent is een teamspeler en is, in overleg met de muziekcommissie, verantwoordelijk voor de keuze van het repertoire.
Mocht deze vacature je aanspreken stuur dan je sollicitatie naar secr.koorvm@gmail.com; voor meer informatie bezoek onze website www.voicemale.nl; wil je persoonlijke toelichting bel dan met Frits Mohren (voorzitter) tel 0655192079 of stuur een email.28 april 2022
Het Hasselts Gemengd Kapelle Koor (HGKK) uit Tilburg zoekt per direct een nieuwe dirigent(e).
HGKK is een profaan, gemengd koor dat uit ongeveer 40 leden bestaat. Naast gezelligheid is kwaliteit een belangrijke ambitie van het koor. Elk jaar verzorgt het HGKK meerdere uitvoeringen en zoekt daarbij regelmatig samenwerking met orkesten, ensembles en andere koren. Ze zoeken een dirigent die de vakopleiding koordirectie heeft gevolgd en voldoende piano kan spelen. HGKK zingt werken uit een klassiek repertoire, afgewisseld met wereldse, lichte en moderne muziek en zij verwachten van een dirigent dat hij/zij het koor met enthousiasme kan begeleiden naar een breed repertoire. De wekelijkse repetities zijn op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie: neem dan contact op met de secretaris (noordermeer.hm@gmail.com) of bekijk de website (www.hgkk.nl).
 
26 april 2022
De Kleurrijke Mama’s vormen een bijzonder multicultureel vrouwenkoor. De vrouwen  hebben verschillende nationaliteiten en daardoor is de culturele achtergrond van het koor zeer divers. Ze zijn een enthousiaste en open groep en hebben ontmoeting en verbinding, emancipatie en ontwikkeling hoog in ons vaandel staan. Ze komen elke dinsdagavond van 19.30 uur – 21.30 uur bij elkaar aan de Reitse Hoevenstraat 129 in Tilburg om te zingen, maar ook elkaar ontmoeten is voor hen erg belangrijk. Ze praten over allerlei thema’s en zo komen ze op ideeën voor nieuwe liedteksten. Door deze aanpak proberen ze bruggen te slaan tussen de verschillende culturen en nationaliteiten. Muziek overstijgt grenzen, verbindt mensen met elkaar en laat talenten ontdekken waarvan je nooit hebt durven dromen. Dít is de achterliggende gedachte van de Kleurrijke Mama’s en dit wordt tijdens de repetities en optredens die ze verzorgen met groot enthousiasme uitgestraald. Interesse? Meer info? hennyspoorenschaart@hotmail.com
 
18 januari 2022
Oosterhouts Gemengd Koor zoekt een dirigent. Het koor bestaat uit 40 a 50 leden in de leeftijd van 55-80 jaar. Het koor werkt met muziekbanden. Ze geven regelmatig optredens. Meer info vind u via deze mail 
 
16 oktober 2021
Koor Chantemble uit Drunen zoekt per augustus 2022 een nieuwe dirigent.
 
Ze zoeken een koordirigent met voldoende opleiding en ervaring. Een passage uit de vacature tekst. “U vindt het een uitdaging om – in goed overleg met de liederencommissie en andere stakeholders – naar een mooie balans te zoeken tussen kwalitatief goede eigentijdse koormuziek en passende muziek bij uiteenlopende Eucharistie vieringen van parochie Wonderbare Moeder in Drunen.” Wilt u de vacaturetekst ontvangen. mail dan naar stichtingmaestro@gmail.com.
 
15 oktober 2021
Le Noci uit Hapert zoekt een dirigent.
15 oktober 2021
Gemengde zangvereniging “Zang en Vriendschap” Batenburg zoekt een dirigent. Repetitie avonden op maandag. Conservatoriumopleiding gewenst en pianospel vereist.
 
14 oktober 2021
Koor Desnoots uit Oirschot zoekt iemand die de muzikale leiding/directie op zich wil nemen. Het aantal leden is ongeveer 25 in de leeftijd van 30 tot 70.
Ze oefenen op maandagavonden. Ze zingen 4 stemmig (sopraan, alt, tenor en bas) popliederen. Optreden bij voorkeur minimaal 1x per jaar.
 
10 oktober 2021
“’t Zingt” is een gemengd koor van gemeenschapshuis “de Boerderij”; gestart +/- 1981, met als doel laagdrempelig plezierig samen zingen; gezelligheid is belangrijk, maar samen presteren en dat laten horen aan anderen draagt daartoe zeker bij. Het koor zoekt een dirigent voor repetities op de dinsdagavond in Breugel van 20.30-22.00 uur. Meer informatie, zoals dirigentenprofiel en uitgebreidere vacaturetekst? mail: stichtingmaestro@gmail.com
X
X