Atelier & Masterclass: Juliette Dumoré (CVT & EVTS)

Posted By :
Comments : Off

11 januari 2020

Tijd: Atelier 10.30 – 12.30 uur; Masterclass 13.30 – 17.00 uur (2x kwartier pauze)

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Lekker praktisch, veel zelf doen, en veel lachen. Deze workshop past perfect in de voorbereiding op de voorronde van het Nederland Koorfestival (NK), die op 1 februari in Tilburg gehouden wordt!

De workshop is bedoeld voor dirigenten en koorzangers die de mogelijkheden van hun zangstem verder willen uitbreiden.

Programma:
In de ochtend, tijdens het Atelier, is er plek voor maximaal 50 deelnemers, zodat is er ook ruimte is voor persoonlijke vragen. Met dirigent en zangcoach Juliette Dumoré onderzoeken we de stemtechnieken die je gebruikt om een jazz-, pop- of gospelsoud te krijgen, of juist klassiek. Al zingend ervaar je wat er allemaal mogelijk is met jouw stem, en hoe je dit verder kunt ontwikkelen.
In de middag tijdens de Masterclass, biedt Maestro aan maximaal 3 koren de gelegenheid om samen met Juliette te werken aan hun koorklank. Aan de hand van je eigen repertoire werk je aan elementen als zuiverheid, balans, articulatie, blending etc. Ook kun je als koor zelf aangeven waar je graag aan wilt werken. Denk bijvoorbeeld aan vragen uit de praktijk zoals:

• Wat die je als een koor zakt?
  • Wat doe je als een koor schreeuwt, als het hard zingt?
  • Hoe voorkom je dat er bij hoge noten geknepen, en bij lage noten gedrukt wordt?
  • Wat als er niet genoeg adem/energie is?

ochtend: € 37,50 / € 35,-
Deelnemers aan het ochtendprogramma die ook de middag willen meemaken betalen € 70 voor de hele dag.
Deelnemende koren betalen (ongeacht het aantal koorleden) € 125 voor het middagprogramma.