2019

Atelier: Ruben de Grauw (De dirigent als expressiemotor – hoe je koor jouw muzikale verhaal vertelt)

Posted By :
Comments : Off

8 februari 2020

Tijd: 10.00 - 13.00 uur

Locatie: Factorium Podiumkunsten Tilburg

Je kunt je als dirigent op vele manieren ontwikkelen: les nemen, literatuur bestuderen, een eigen koor dirigeren. Vaak kun je echter tijdens je lessen geen situatie met een koor nabootsen, en kun je bij je eigen koor niet zo makkelijk aan de slag met je eigen ontwikkelmogelijkheden. Vandaar een ochtend lang de mogelijkheid om te repeteren met Cappella ex Occasione o.l.v Ruben de Grauw!

Deze workshop is geschikt voor dirigenten van alle verschillende niveaus (als toehoorder en als deelnemer).

Programma:
Docent Ruben de Grauw nodigt je uit om het koor zó te laten klinken als jij dat graag wilt, en volgt daarbij twee sporen. Allereerst: hoe vertaal je jouw muzikale verhaal in non-verbale (dirigeer)gebaren zodat het koor dit vertaalt in het zingen. En in de tweede plaats: welke repetitietechnieken kun je gebruiken om tot een nog mooier klinkend resultaat te komen?

Over het koor:
Cappella ex Occasione (CEO) is een kamerkoor uit Breda dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het brengt voornamelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, uitvoering en de interpretatie van de muziek. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder leiding van Ruben de Grauw, is goed voorbereid en kent alle noten. Voor jou als dirigent dus de kans om te werken aan koorklank, expressie, dictie, zuiverheid etc. Zie ook: www.cappellaexoccasione.nl.

€ 37,50 / € 35,-