Email: info@stichtingmaestro.nl | Telefoon: 06-28 67 28 11

Stichting-Maestro-8

Inschrijving 5-daagse cursus Koorregie geopend!

Dit najaar organiseert Stichting Maestro een 5-daagse cursus Koorregie, met als docenten Marijke de Wit en Oda Buijs.

In 5 zaterdagen (10.00 – 16.00 uur) leer je alle basisvaardigheden om een koor te regisseren. Centraal staan de inleving en intentie van de zangers, de setting van een lied, en het effect van opstelling en beweging. Je oefent met je medecursisten door samen een koor te vormen en dat te regisseren. In de laatste twee lessen is een gastkoor aanwezig om het geleerde mee in praktijk te brengen.

Lesdata zijn: 24 september, 15 oktober, 5 november, 3 december en 7 januari
Lesplaats is ‘s-Hertogenbosch (op loopafstand van het station).

De cursus richt zich op koorzangers en dirigenten die het leuk vinden om hun eigen koor te regisseren.

Kosten voor deelname bedragen € 400 per persoon, inclusief het boek ‘Koorregie, handboek voor een betere podiumpresentatie’. Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers, dus wacht niet te lang en meld je aan via het inschrijfformulier.

Aanmelden is mogelijk tot 17 juli. Meer informatie via info@2180621831.ds223.danego.net.

Docenten:

Marijke de WitKoorregiedag 4

studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en specialiseerde zich tot docent drama. Zij regisseert al ca 20 jaar vele koren in diverse zangstijlen; van pop, close harmony en barbershop tot gospel en klassiek. Ze regisseert regelmatig concerten en voorstellingen en heeft samen met Meta Stevens het boek ‘Koorregie, Handboek voor een betere podiumpresentatie’ geschreven. “Door middel van regie beseffen zangers meer wat ze zingen, klinkt het beter, en komt hun optreden sterker over op het publiek.” Ze werkt met zangers veel aan inleving, beleving, plezier en theatraliteit, waarbij ze aansluit bij ieders mogelijkheden. Zie ook www.marijkedewit.com.

Oda Buijs

studeerde aan de Toneelacademie Maastricht (regie/docent theater) en volgde in 1993 de kopstudie Regie aan de Jekerstudio (Maastricht). Oda BuijsHaar passie is muziek en theater combineren in eigenzinnige producties die spannend muzikaal theater opleveren. Zowel in intieme solo’s van kleinkunstenaars en zangers, als in grote muziektheaterwerken met koor en orkest. Inmiddels heeft ze een geheel eigen stijl van koorregie ontwikkeld. In 2010 verzorde ze de spelregie bij het internationaal befaamde rietblazersensemble Calefax in de productie De Muziekfabriek. In 2012 won deze productie de prestigieuze Duitse Junge Ohren Preis. En eveneens in 2010 won ze met haar regie van Vocaal Ensemble de Windh het Nederlands Koorfestival (zowel de juryprijs als de publieksprijs). Naast haar werk als koorregisseur is ze docent/coördinator aan de Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg; Academie voor Theater en academie voor Muziektheater.

TERUG naar ACTUEEL