Stichting-Maestro-2

Aanbod

Stichting Maestro biedt scholing aan amateur-koordirigenten en inspiratie aan koorzangers. Kijk hier voor het actuele aanbod

1. Studiedagen

Een aanbod van laagdrempelige studiedagen en workshops rond specifieke thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van repertoire en koorpresentatie. Daarnaast is er de jaarlijkse Maestro Masterclass voor gevorderde dirigenten.

2. Cursussen

Het leertraject voor amateur-dirigenten van Maestro omvat een aantal opeenvolgende niveaus:

A. Oriëntatiecursus: 8 à 10 dagdelen;
B. Basiscursus 1 & 2: elk 16 dagdelen (beide niveaus vaak gecombineerd aangeboden);
C. Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO): twee leerjaren van elk ca. 100 contacturen, verdeeld over ca. 20 lesdagen per jaar.

Aan toelating tot de Basiscursus of de MDO gaat een instroomtoets vooraf. Je kunt je hiervoor aanmelden via het inschrijfformulier.

3. Maatwerk

Coaching op locatie:
Dirigenten en koren kunnen bij Maestro ook terecht met hun leervragen op het gebied van:
dirigeren, repeteren, stemvorming, solfègetraining, repertoire, podiumpresentatie en koorregie.